streda 19. septembra 2012

LAST GIG!

Za posledných 7 rokov prinášala partia nadšencov, ktorá si neskoršie začala hovoriť patrioticky a výstižne Trashin Mrte Cocots, na pódiá, čo znamenajú nič, kapely príbuzné hardcore punku a všetkým jeho crustovo-grindcorovo-alternatívnym odnožiam. Príjemná nervozita sprevádzajúca začiatok každého koncertu spojená s organizačným zabezpečením, očakávaním ohlasu u publika, spoznávanie nových ľudí a kapiel z celého sveta, s ktorými sme dobrí priatelia doteraz, je len malým zlomkom toho, čo nám dodávalo energiu ísť ďalej. Či už šlo o víkendové akcie, kedy kluby praskali vo švíkoch alebo o komornejšie, ale nasadením o nič slabšie vystúpenia spestrujúce nudné pracovné dni. Nie všetko je však večné a kedže gen. útvaru xTMCx sa rozhodol predčasne pobrať do 'promotérskeho' dôchodku, poradový 49-ty koncert bude tým, na ktorom sa zastaví naše srdce a z duše vypustíme posledný výdych. O slzách a smútku však tento koncert nebude. Ponesie sa vo veľkolepom štýle aj vďaka obsadeniu, ktoré nám padlo do rúk. Medzinárodné stretnutie kapiel z troch kontinentov bude zárukou tej najdôstojnejšej rozlúčky, akú sme si mohli predstaviť! Príďi preto vzdať poslednú podporu.

Na ceste do pekel nás budú sprevádzať:

Legenda a jedna z najrešpektovanejších kapiel z krajiny vychádzajúceho slnka WARHEAD, ktorá vo svojej vyše 20ročnej ére, vôbec po prvýkrát okúsi európske prkná. Tradične divoká a strhujúca punková jazda z Japonska. Títo veteráni stáli pri zrode generácie Burning Spirit kapiel, dodávať netreba nič, buď na mieste a preži!
Podporu na turné im bude dodávať bristolská kapela FUK, v ktorej ústrednou postavou je dozaista Gabba, gitarista legendárnych Chaos UK. Crust/punková vypalovačka, ktorá sa drží starej anglickej školy ťa isto nenechá vydýchnuť. Na konte európske a japonské turné, na ktorom im spoločnosť robili práve Warhead.
Z opačnej strany zemeguľe k nám aj vďaka spolupráci s 800MW, ktorý sa na koncerte podiela, priveje kanadský víchor WHITE LUNG. Tri devy a jeden junák ti ukážu výbušné a energické poňatie hardcore/punku. Kapela je zastrešená pod hlavičkou vydavateľstva Deranged Records, z ktorého vzišli také kapely ako DS-13, Fucked Up, Terible Feelings a mnoho iných.
Akoby to bolo, keby tento koncert nepodporil aj príval domácej tvorby. O to sa postará punk'n'roll band HERETIX z Bratislavy. Z kapiel ako Zóna A, Lord Alex, Beton, AdActa zrodila sa formácia, ktorá svoj vzťah k punku spečatila práve touto kapelou.

Posledná rozlúčka sa bude konať dňa 28.9.2012 (piatok) v trenčianskom Klube Lúč. Brány sa otvoria od 20.00h, vstup je 7€.
Na mieste distrá, akcia je nefajčiarska!

Tešíme sa na teba!
TrashinMrteCocots

PS: snáď raz niekedy na jubilejnej 50-tke :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára